
Trending vrijdag 07 juni, 2024 07:57
Een Verlies voor Go Ahead Eagles: Kees Vierhouten Overleden.
Het is een trieste dag voor de Go Ahead Eagles fans: Kees Vierhouten, een belangrijke speler achter de schermen, is er niet meer. De hartverscheurende realiteit is dat Vierhouten, op 51-jarige leeftijd, woensdagavond plotseling is overleden aan een hartinfarct.
Wanneer je grootaandeelhouder van een voetbalclub als Go Ahead Eagles bent, draag je een belangrijke verantwoordelijkheid. En Kees? Hij heeft die taak als een ware pro opgepakt. Maar het leven kan onvoorspelbaar zijn, en dus moeten we nu afscheid nemen van deze hoofdrolspeler binnen de club.
Hoewel we met zwaar gemoed dit nieuws delen, willen we graag een moment nemen om Kees te herinneren zoals hij was: een voetballiefhebber, een toegewijde eigenaar en, bovenal, een gewaardeerd lid van de Go Ahead Eagles familie. Zijn invloed zal ongetwijfeld gemist worden, maar de herinneringen aan zijn prestaties zullen voortleven.
Onze gedachten gaan uit naar de geliefden van Vierhouten in deze moeilijke tijd.
Het Wonder van Alpe d’HuZes
De 17e editie van Alpe d’HuZes haalt een recordbedrag op
De 17e editie van de Alpe d’HuZes was wederom een succes. Het fantastische evenement wist dit jaar meer dan 18 miljoen euro op te halen voor kankeronderzoek. Yup, je leest het goed, miljoenen! En weet je wat? Dat is ongeveer een miljoen euro meer dan vorig jaar. Ik bedoel, wow, we mogen echt super trots zijn op deze prestatie. Ik ben niet de enige die denkt dat dit waanzinnig is. Carla van Gils, de voorzitter van KWF, was ook behoorlijk onder de indruk. En terecht, want sinds de start van dit prachtige initiatief hebben we al een verbazingwekkende 230 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Stel je even voor wat we daarmee kunnen doen!
Onverwachte wending tijdens de tocht
Alsof de hele ervaring nog niet gedenkwaardig genoeg was, kreeg de dag een onverwachte wending. Plotseling begon het te regenen en dat maakte de afdaling te gevaarlijk. Daardoor moest het evenement tijdelijk worden stilgelegd. Maar weet je hoeveel tijd we verloren hebben? Slechts een beetje meer dan een uur! Daarna stopte de regen en konden de heldhaftige deelnemers de afdaling weer hervatten.
De jongste held van Alpe d’HuZes
En laten we de jongste deelnemer van dit jaar niet vergeten. Een jongedame die eigenlijk al twee jaar geleden mee wilde doen, maar die nu pas de minimale leeftijd bereikt heeft om deel te mogen nemen. Haar reactie na de finish? “Het was leuk en zwaar.”
Het persoonlijke verhaal achter de strijd
De verhalen van de deelnemers zijn altijd hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk. Neem bijvoorbeeld Niek-Jan Berends uit Zuidlaren. Hij deed mee met een groep vrienden en familie, ter nagedachtenis aan zijn eerste vrouw Marije, die in 2018 aan een hersentumor overleed. Niek-Jan had plannen om meerdere keren de berg op te gaan, en dat ondanks zijn drukke leven met een gezin en een baan.
Alpe d’HuZes is voor iedereen
Voor degenen die niet kunnen deelnemen op de dag van Alpe d’HuZes, is er Alpe d’HuZus. Dit evenement geeft ook vrijwilligers en supporters de kans om de beklimming te ervaren. Iemand die deze kans heeft gegrepen is de 72-jarige Peter Jansen uit Oosterbeek. Ondanks dat hij halfzijdig verlamd is en niet meer kan wielrennen, beklom hij afgelopen week samen met een vriend de berg op een duofiets. Zijn aanleiding? Zijn vrouw is ziek en hij wilde op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.
Geen betere manier om dit bericht te eindigen dan met een staande ovatie voor al deze geweldige mensen die zich inzetten om een verschil te maken. Alpe d’HuZes, je bent verbazingwekkend!
Fatbikes: Pedaalkracht Gecombineerd met Slachtoffer Risico’s
Stijging van Ernstige Ongelukken met Fatbikes Onder Jongeren
Het is verontrustend om te melden dat het aantal ernstige ongelukken met fatbikes aantoonbaar is toegenomen. Uit recente gegevens van VeiligheidNL blijkt dat de getroffen partijen vooral jonge tieners zijn. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er al 33 ernstige ongelukken geregistreerd, waarvan meer dan een kwart resulteerde in hoofd- en hersenletsel.
De impact van deze cijfers schijnt extra bitter in het licht van het feit dat de overwegende meerderheid van de slachtoffers jongeren zijn. Daarom ligt er een sterke oproep aan ouders om terughoudend te zijn bij het overwegen van de aankoop van een fatbike voor hun kinderen. Iemand als jong als 10 tot 14 jaar kan de risico’s eenvoudigweg niet goed inschatten, stelt Martijntje Bakker, directeur van VeiligheidNL.
Fatbikes worden gecategoriseerd als elektrische fietsen, waardoor het opstellen van een verbod complex zou zijn. Echter, de zorg van VeiligheidNL is duidelijk: er moeten spoedig maatregelen worden genomen om kinderen te beschermen tegen deze risico’s. De Fietsersbond suggereert dat we ook de vraag moeten stellen of het verbod wel wenselijk zou zijn, wat uiteindelijk ook consequenties zou hebben voor een kind dat een e-bike gebruikt voor dagelijks woon-schoolverkeer.
Eén ding is zeker, maatregelen moeten worden genomen om het gebruik van fatbikes in toom te houden zonder concessies te doen aan de algemene categorie van e-bikes.
Overheid en Fatbikes: Verscherpte Regelgeving?
Fatbikes en e-bikes zijn tegenwoordig overal te zien, en hoewel sommigen zweren bij hun nut, zijn er velen die ze als gevaar op de wegen zien. Een groeiend aantal ongelukken wordt toegeschreven aan het gebruik van deze vervoermiddelen, en velen, waaronder het juridisch bureau DAS, stellen dat de overheid moet ingrijpen.
Een van de voorgestelde maatregelen is om strengere regels toe te passen op “opgevoerde” fatbikes, de helmplicht in te voeren voor elektrische fietsers en eventueel zelfs e-bikes (inclusief fatbikes) naar de reguliere weg te sturen. Deze maatregelen hebben in het verleden geleid tot een afname van scooter-gerelateerde ongelukken.
Echter, waar trekken we de lijn? Zijn fatbikes, in de kern, niet gewoon fietsen? Moeten ze niet onderworpen zijn aan dezelfde regels als hun minder omvangrijke tegenhangers? Dit zijn vragen die we moeten beantwoorden terwijl we werken aan het balanceren van veiligheidszorg en persoonlijk vervoer vrijheid.
Uiteindelijk blijft de kernvraag: zijn de voorgestelde maatregelen de oplossing voor de uitdagingen die door fatbikes en e-bikes worden aangeroepen? Wij gaan graag de discussie aan en horen graag je mening.
De merkwaardige zaak van sterrenchef Nick Bril
In de rusteloze culinaire wereld worden er soms verhalen verteld die de ambacht en passie die in de gastronomie gepresenteerd worden, volledig overschaduwen. En het recente nieuws rondom sterrenchef Nick Bril, uit het tweesterrenrestaurant The Jane, is zo’n verhaal. Het geeft ons een verontrustend inzicht in wat er kan gebeuren wanneer de dingen flink misgaan.
Bizarre Omstandigheden
In januari werd stagiair kok Joe Claridge, 37, overreden door een terreinwagen – en niet zomaar één, maar de wagen van chef Nick Bril zelf. Dit vreselijke incident resulteerde in ernstig letsel voor Claridge.
Maar wat dit verhaal echt schokkend maakt, zijn de gebeurtenissen die volgden. Volgens het AD wachtte Bril maar liefst tien minuten voordat hij de hulpdiensten belde. Nu kan men begrijpen dat iemand bij een dergelijke schok zijn telefoon kwijt kan zijn – maar dat was niet het geval voor Bril. Hij had zijn telefoon in zijn hand en hij verloor helemaal geen tijd om een foto van zijn gewonde stagiair te nemen.
Twijfelachtige acties
Een andere oncomfortabele informatie uit gerechtelijke bronnen is dat Bril een bericht stuurde naar de medewerkers van het restaurant via WhatsApp. “Jongens, ik heb net afgesloten met onze nieuwe stagiair. Volledig KO. Een ambulance en de politie, alles betrokken. Ik denk niet dat we Joe als stagiair gaan houden”, las zijn bericht. Dit was binnen een kwartier nadat hij de hulpdiensten had gebeld.
Wat hij bewust of onbewust uit deze boodschap wegliet, is dat hijzelf degene was die Claridge had geraakt met zijn terreinwagen van meer dan twee ton vermogen. Het feit dat hij nog eens tien minuten wachtte om actie te ondernemen is echt verbijsterend.
Ook moet worden opgemerkt dat de hulpdiensten pas in kennis werden gesteld toen een omstander Bril vroeg om dringend actie te ondernemen.
Dit is geen verhaal dat we gewend zijn te horen in de culinaire wereld en absoluut niet één dat iemand wil horen. De gebeurtenissen gaan veel verder dan onvoorzichtigheid; ze roepen serieuze vragen op over gedrag en verantwoordelijkheid.
Opwaartse beweging voor Rob Jetten en D66
Rob Jetten, de enthousiaste leider van D66, is helemaal in zijn nopjes met de zetelwinst van zijn partij in het Europees Parlement. Volgens de exitpoll op donderdagavond lijkt zijn partij er een zetel bij te hebben gescoord. En terwijl hij die dikke tevreden grijns maar niet van zijn gezicht kan krijgen, spreekt hij zijn bewondering uit voor de “positieve Europese krachten” die de overhand hebben genomen – een shoutout naar zowel zijn eigen partij als GroenLinks-PvdA.
Trendbreuk voor de euroscepticus
En ja, de eurosceptische PVV is als een raket omhoog geschoten in de peilingen. Maar de partijen die met hen een coalitie vormen, hebben niet zo’n best resultaat neergezet als verwacht. Vooral het voorspelde zetelverlies van de VVD wordt door D66 gezien als een duidelijk signaal. Maar laten we vooral niet vergeten wat Jetten daarna zei: “Laat onze winst een boodschap zijn aan liberale partijen, conservatieve partijen in heel Europa, die het tegenwoordig normaal vinden om samen te werken en normaliseren wat niet normaal moet worden.”
De strijd tegen populisme en uitsluiting
Jetten geeft een duidelijke boodschap van wat te verwachten van zijn partij. Zowel in Brussel als in Den Haag zal D66, met hem aan het roer, “elke dag opstaan tegen de politiek van populisme en uitsluiting”. Hij erkent weliswaar dat de zetelwinst van de PVV een “heel slimme uitkomst” is, maar voegt er snel aan toe: “uiteindelijk heeft toch het overgrote deel van de Nederlanders nu gekozen voor partijen die wel Europees willen samenwerken.”
Op zoek naar betere antwoorden
Jetten erkent dat men nog steeds ontevredenheid signaleert, ook bij degenen die hun stem aan populistische partijen geven – iets waar, volgens hem, D66 een “beter antwoord op moet formuleren”. Maar ondanks deze hobbels op de weg, kan hij niet anders dan tevreden zijn dat D66 weer de weg omhoog heeft gevonden na de enorm klap van vorig jaar november waarbij de partij meer dan de helft van zijn zetels verloor in de Tweede Kamer.
“Beter laat dan nooit,” zouden sommigen zeggen. En het lijkt erop dat Rob Jetten en zijn team deze woorden ter harte hebben genomen.