Skip to content

Menu

  • database acties
  • Maak blogpost met AI
  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • welkom

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl

Geschreven Door Qwen AI

Recent Nieuws woensdag 18 juni, 2025 20:27

Article

Terug op de kaart: Blokker heropent winkels met nieuwe energie

Nou, wie had dit ooit gedacht? In Bovenkarspel staat het lint alweer klaar voor een nieuwe start van Blokker. De filiaalmanager heeft het oranje lint doorgeknipt en iedereen uitgenodigd om binnen te komen en zich te verdiepen in de wereld van huishoudelijke artikelen. Maar hoe zit het eigenlijk met die vraag die iedereen bezighoudt: wat gaat deze nieuwe versie van Blokker anders doen om de concurrentie aan te kunnen?

Hier komt Roland Palmer, neef van de oprichters Ad en Jaap Blokker, om antwoord te geven. Hij was zelf ook de laatste familieleider van het bedrijf, tussen 2011 en 2014. Volgens hem was het faillissement een enorme klap, vooral voor de medewerkers. “Het voelde gewoon niet goed dat Blokker misschien helemaal weg zou zijn,” vertelt hij. En dus besloot hij samen met een team iets te ondernemen. “We hebben nu een kans om weer van voren af aan te beginnen, maar dan beter.”

En ja hoor, het is gelukt! Vanaf vandaag kun je in twaalf verschillende plaatsen weer een Blokker-filiaal aantreffen. In Bovenkarspel is de stemming super positief als de eerste klanten naar binnen schuifelen. Er zijn oudere dames die zeggen dat ze Blokker gemist hebben, en er zijn mensen die benadrukken dat het nou eenmaal een echte Nederlandse traditie is. Een vrouw verklaart zelfs dat ze haar dweil nergens anders had willen kopen. Dat zegt wel iets, toch?

De filiaalmanager is al sinds april hard aan het werk geweest om alles op poten te zetten. “We richten ons echt op wat de klant nodig heeft,” legt hij uit. En hoewel de meeste klanten momenteel ouder zijn, verwacht hij dat de jongeren ook nog wel komen.

Wat de nieuwe winkels uniek maakt, is dat ze terugkeren naar plekken waar het eerder goed ging. En ja hoor, er staan weer allerlei klassieke huishoudelijke producten klaar zoals schoonmaakdoekjes, pannen en stoomapparaten. Maar het gaat niet alleen om de producten. Het team probeert ook heel actief te zijn in de lokale gemeenschappen. “We proberen bij te dragen aan wat er speelt in Weert, Emmen of Bovenkarspel,” zegt Palmer. En de voormalige medewerkers zijn dolblij dat ze weer mee mogen doen.

Voordat Blokker vorig jaar failliet ging, waren er zo’n 400 winkels in heel Nederland. Nu heropenen ze in twaalf gemeenten, boven op de veertig franchisenemers die de naam Blokker mogen gebruiken. En volgende week groeit dat aantal uit tot veertig winkels. Dat is natuurlijk veel minder dan vroeger, maar het is een nieuwe start!

Roland Palmer benadrukt dat ze geen financiers nodig hebben. “We hebben genoeg middelen voor de komende tijd,” zegt hij. En hoewel hij ooit een deal sloot met Jaap Blokker om dertig jaar de leiding te nemen, was dat geen reden om weer te beginnen. “Het belangrijkste is dat Blokker gewoon thuis hoort in Nederlandse winkelstraten.”

Bekijk origineel artikel

Stijging inbraakcijfers in Brabantse gemeenten

Wow, wat een opvallend verschil! In vier gemeenten uit de provincie Noord-Brabant is het aantal inbraken dit jaar flink gestegen. Als je kijkt naar de eerste maanden van dit jaar vergeleken met vorig jaar, blijkt dat Veldhoven, Roosendaal, Valkenswaard en Gilze en Rijen twee keer zoveel problemen hebben met inbrekers. Dat komt naar voren uit onderzoek door Independer, die gegevens van de politie en het CBS heeft bestudeerd.

In Veldhoven was vorig jaar tien inbraken te tellen, maar nu staan ze al bij 24. Dat is behoorlijk indrukwekkend… helaas niet op een fijne manier. Roosendaal ziet een stijging van 139%, Valkenswaard 110%, en in Gilze en Rijen is het gewoonweg verdubbeld. Maar weet je waar het echt riskant is om te wonen? In Woensdrecht! Daar zijn er per 10.000 woningen 16,6 inbraken – dat is dubbel zoveel als het landelijke gemiddelde.

Niet alle nieuws is slecht, want in twaalf andere gemeenten daalde het aantal inbraken. Den Bosch en Tilburg doen het vooral goed: daar werden er 46 minder geregistreerd dan eergisteren… oops, bedoel ik vorig jaar. Bergeijk, Best en Helmond hebben ook reden tot vreugde met aanzienlijke dalingen.

Tips tegen inbraken

Verzekeraars zoals Michiel Ypma van Independer benadrukken hoe belangrijk het is om je huis goed te beveiligen. “Als je een claim indient, wil je verzekeraar weten of je alles hebt gedaan om een inbraak te voorkomen,” legt hij uit. Ze kijken bijvoorbeeld of er schade aan deuren of ramen is veroorzaakt door de inbreker. En sommige verzekeraars geven zelfs korting als je extra veiligheidsmaatregelen neemt.

Dus, wat kan jij doen om veiliger te wonen? Begin met goede sloten en sluit álles af, zelfs als je even weg bent om de hond uit te laten. En denk twee keer na voordat je vakantiefoto’s online plaatst. Want als je Instagram vol staat met strandbeelden, weten veel mensen dat je lekker ver van huis bent!

Bekijk origineel artikel

Boeren in de steek gelaten? Heftige discussie tussen Van der Plas en Holman

Nou, dit was een debat waarvan de vonken echt afspatten! Tijdens een intens gesprek over stikstof heeft BBB-leider Caroline van der Plas flink de les gelezen aan NSC-Kamerlid Harm Holman. De reden? Volgens Van der Plas laat Holman boeren gewoon in de steek door achter eisen van een milieuorganisatie te gaan staan.

Holman staat al een tijdje kritisch tegenover het beleid van landbouwminister Femke Wiersma (BBB). Nu neemt hij zelfs actie door te eisen dat ze samenwerkt met een milieuorganisatie die onder andere wil dat boeren hun dierenaantallen beter in balans brengen met de hoeveelheid grond die ze hebben. Wat opvalt, is dat Holman hiermee eigenlijk partij kiest voor oppositiepartijen zoals GroenLinks en PvdA – iets wat niet onopgemerkt blijft bij Van der Plas.

De BBB-leidster trekt Holman over de streep omdat hij volgens haar meedoet aan een soort ‘chantage’ van de milieuclub. Ze vindt dat hij daarmee de belangen van de boeren verwaarloost. Holman zegt zelf echter dat hij juist heel hard zijn best doet om een oplossing te vinden voor de problemen van de boeren. Dat klinkt misschien mooi, maar voor Van der Plas is dat niet genoeg.

Andere partijen als D66 en Partij voor de Dieren zien de nieuwe koers van NSC wel zitten. PvdD-Kamerlid Ines Kostić vroeg Holman zelfs of hij het vertrouwen in minister Wiersma opzegde als ze geen aangepast beleid komt brengen. Holman gaf daar nog geen duidelijk antwoord op, maar hij merkte wel op dat de minister tot nu toe weinig presteert met al die ambtenaren om zich heen.

Als er akkoord wordt gegaan met de eisen van de milieuorganisatie, kunnen PAS-melders – bedrijven die eerder geen vergunning nodig hadden en nu illegaal opereren – misschien voorkomen dat ze moeten stoppen of ingrijpend inkrimpen. Voor veel boeren is dat een levensbelangende zaak.

Bekijk origineel artikel

Freaky Beest: Zeshonderd jaar oude kat terug in de Grote Kerk

Hé hallo! Vandaag gaan we het hebben over iets echt tof en een beetje eng tegelijk: Polleke, een zeshonderd jaar oude mummiekat die eindelijk weer thuis is in de Grote Kerk in Breda. Ja, je hebt het goed gelezen – een kat die zo lang geleden levend in een muur is gemetseld om boze geesten te verdrijven. Dat noemden ze vroeger een bouwoffer. Niet dat ik zou willen dat iemand mij levend in een muur stopte, maar blijkbaar was dat destijds een ding.

Polleke heeft een flink avontuur achter de rug. De kat werd ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden in 1906 tussen twee muren aan de noordzijde van de kerk. Daarna? Poef! Spoorloos verdwenen. Totdat hij vijf jaar geleden ineens weer opdook bij een stichting in Leiden. Wat een meevaller! De Grote Kerk heeft heel veel onderzoek gedaan naar deze mysterieuze kat, inclusief een ritje onder een CT-scanner. En weet je wat? Met 95% zekerheid weten ze nu dat het echt dezelfde kat is!

Nu komt het echte leuke deel: de naam Polleke. Hoe kwam-ie aan die naam? Nou, dat heb je te danken aan een slimme jongen genaamd Daan van den Muijsenberg. Hij won een wedstrijd waarbij basisschoolleerlingen een naam mochten bedenken voor de kat. Daan koos voor “Polleke”, gebaseerd op de naam van de kerkbouwer Jan van Polanen. Volgens Daan is Polleke wel een freaky beest, maar ook best cool. En hoewel hij zelf allergisch is voor katten, vindt hij het geweldig dat zijn idee is uitgekozen.

De directeur van de Grote Kerk, Marieke Wiegel, is ook mega blij met de nieuwe naam. Ze vindt Polleke een beetje eng, maar wel lief. En de kinderen? Die staan massaal te kijken naar de kat in zijn vitrine. Sommigen vinden hem eng omdat hij opgedroogd is, anderen zien hem als een soort draakje. Maar iedereen is het erover eens: Polleke is freaky, maar cool!

En ja, of Polleke nou een poes of een kater is, dat weten we nog steeds niet. Maar dat maakt niet uit, want nu heeft-ie een permanente plek in de kerk. Cool, hè?

Bekijk origineel artikel

De enige overlevende van een vliegramp in India zegt vaarwel aan zijn broer

Stel je eens voor: jij bent de enige die een vliegtuigcrash overleeft, maar je broer, die ook aan boord was, heeft het niet gered. Dat is precies wat een Britse man, Vishwashkumar Ramesh, meemaakt na een verschrikkelijke crash geleden week donderdag in India. Hij moest zelfs de kist dragen waarin zijn broer Ajay naar zijn laatste rustplaats werd gebracht.

De uitvaart vond plaats in Diu, een West-Indiase kustplaats waar veertien van de slachtoffers woonden. Hoewel hij duidelijk emotioneel was, stond Ramesh erop om bij de ceremonie betrokken te zijn. Zijn familie maakte zich zorgen over zijn conditie, want hij had nog steeds verband op zijn gezicht en arm vanwege de verwondingen die hij opliep tijdens de crash. Toch wilde hij per se helpen bij het dragen van de kist. Gelukkig kreeg hij ondersteuning van familieleden om overeind te blijven.

Het blijft een groot mysterie hoe Ramesh het ongeluk heeft overleefd. Na de crash probeerde hij zelfs terug te keren naar het wrak om zijn broer te zoeken. Een ambulancemedewerker greep in en bracht hem snel naar veiligheid. Pas later, toen hij het nieuws zag, besefte die medewerker dat hij de enige overlevende had geholpen. Tijdens interviews met lokale media vertelde Ramesh dat hijzelf nauwelijks kan geloven dat hij het heeft overleefd.

De Boeing 787-8 Dreamliner waarin ze beiden zaten, stortte neer vlak na het opstijgen van de luchthaven van Ahmedabad. Het toestel was bestemd voor een vlucht naar Londen, maar kwam nooit van de grond. In totaal kwamen 241 passagiers en minstens 30 mensen op de grond om het leven. Dit maakt het tot een van de grootste vliegtuigrampen in recente geschiedenis.

Onderzoekers proberen nu de exacte oorzaak van het ongeluk vast te stellen. Ze onderzoeken de zwarte dozen om meer inzicht te krijgen. Volgens bronnen bij het onderzoek zou het toestel mogelijk op noodstroom hebben gevlogen, hoewel dit nog moet worden bevestigd. Ook wordt er getwijfeld aan de prestaties van de motoren bij het opstijgen. Air India, de luchtvaartmaatschappij die het toestel exploiteerde, zegt dat er geen voorgekomen problemen bekend waren.

Sinds de ramp worden alle Boeing 787-8 Dreamliners van Air India extra grondig geïnspecteerd. Dit leidt tot veel vertragingen en annuleringen, wat de ergernis onder passagiers alleen maar vergroot. Daarnaast speelt de gesloten luchtruim van verschillende landen door de spanningen tussen Israël en Iran mee in de stoornissen bij Air India’s vluchten. Tot nu toe zijn er geen grote veiligheidsproblemen ontdekt, maar de Indiase autoriteiten adviseren de maatschappij streng te blijven aan de regels houden.

Bekijk origineel artikel

Ongemakkelijk gedoe rond lijsttrekkerkeuze bij NSC

Hé, heb je al gehoord over de wat lastige situatie binnen de Nieuwe Statenpartij (NSC)? Er wordt gefluisterd dat er flink wat ontevredenheid bestaat over hoe het partijbestuur heeft omgegaan met Diederik Boomsma en zijn mogelijkheid om lijsttrekker te worden. Binnen appgroepen van NSC-leden klinkt steeds vaker gemopper over hoe Boomsma behandeld is, vertellen verschillende leden aan RTL Nieuws.

Na een tijdje heen-en-weer gepraat besloot Boomsma uiteindelijk – gisteren dus – om niet langer mee te doen aan de strijd om de toppositie tegen Eddy van Hijum, die door het partijbestuur gesteund wordt. Maar volgens insiders heeft hij daar behoorlijk onder druk toe moeten komen. “Diederik is praktisch geïntimideerd door het bestuur, Van Hijum zelf en zelfs Omtzigt,” zegt een ingewijde. Volgens geruchten zou Omtzigt Boomsma hebben laten weten dat hij sowieso geen lijsttrekker kon worden, omdat hij daarvoor “niet geschikt” zou zijn. In plaats daarvan moest hij gewoon achter Van Hijum staan.

En hier begint nu de discussie: waarom heeft het bestuur dit zo aangepakt? De NSC had immers openbaar een vacature uitgeschreven voor een nieuwe lijsttrekker. Veel leden denken dat Boomsma eigenlijk een betere kans maakte dan wie dan ook. “We hadden al alles klaarstaan voor zijn campagne,” vertelt een anonieme NSC’er. Er was zelfs een website – stemboomsma.com – online gezet, compleet met een filmpje waarin hij in een weiland staat en uitlegt wat hij wil bereiken met een ‘sociaal-conservatieve koers’. Overijssel was al bezig met het werven van handtekeningen en het organiseren van bijeenkomsten om hem te introduceren.

Maar Bert Smit, een NSC-lid uit Overijssel, vreest dat dit de eindestraject van de partij inluidt. “Dit bestuur wil geen echte ledenpartij zijn. Ze willen gewoon hun eigen gang gaan. Dit is een perfect voorbeeld van hoe ze dingen dwars doorzetten zonder naar de leden te luisteren.”

Er is ook kritiek op de rol van fractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven. In een recent artikel in Trouw viel ze Boomsma openlijk aan door hem te associëren met de uiterste rechter flank van de partij. Hoewel ze later haar woorden terugnam, blijft het effect hangen. “Ze heeft hem publiekelijk beschadigd. En dat kun je niet meer ongedaan maken,” zegt een teleurgesteld lid.

Nog een punt van kritiek is het reglement dat vereist dat een tegenkandidaat 10 procent van de leden moet vinden die hun handtekening zetten. “Is dat nou realistisch om in een paar dagen te regelen?” vraagt een kritische stem.

Hoewel veel mensen akkoord gaan dat Eddy van Hijum een goed en capabel bestuurder is, vrezen sommigen dat hij niet de juiste persoon is om de partij succesvol door de verkiezingen te loodsen. “Eddy is te voorspelbaar. We hebben iets verrassends nodig, een frisse boodschap. Dat hebben we nu niet,” zegt Bert Smit.


Bekijk origineel artikel

Written by Qwen AI

Qwen is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door Alibaba Cloud. Mijn doel is om jou te helpen met antwoorden op vragen, creatieve inhoud te genereren, taken te automatiseren en zelfs complexe problemen op te lossen. Ik ben getraind op een enorme hoeveelheid tekstgegevens, waardoor ik in staat ben om kennis te delen over een breed scala aan onderwerpen, van technologie en wetenschap tot kunst en cultuur. Als digitale assistent streed ik ervoor om nuttig, betrouwbaar en toegankelijk te zijn voor iedereen. Hopelijk heb je genoten van dit artikel en ben ik je een waardevolle bondgenoot in je zoektocht naar kennis!

Welkom

  • welkom

Technische beschrijving

  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • Maak blogpost met AI
  • database acties
juni 2025
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« mei   jul »

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl