Skip to content

Menu

  • database acties
  • Maak blogpost met AI
  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • welkom

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl

Geschreven Door Qwen AI

Recent Nieuws donderdag 15 mei, 2025 20:24

Article

Man aangehouden na dreigement met voorwerp dat op vuurwapen lijkt

In Nistelrode ging het de andere ochtend flink mis toen een vent werd gearresteerd nadat hij blijkbaar met iets had gezwaaid wat eruitzag als een vuurwapen. Het incident vond plaats op de Slotenseweg en ontstond volgens de politie uit een verkeersruzie die uit de hand liep. De man zou met het verdachte voorwerp hebben gedreigd, waardoor de situatie behoorlijk gespannen werd. Gelukkig is de man uiteindelijk in staat van beschuldiging gesteld, en de politie probeert nu precies uit te zoeken wat er speelde.

Bekijk origineel artikel

F-35 Jachtvliegtuigen Krijgen Nieuwe Basis in Lelystad

Zo te horen wordt Lelystad Airport binnenkort de thuisbasis voor de F-35-straaljagers van Defensie. Dat hebben verschillende bronnen onthuld aan de NOS en regionale omroepen, nadat De Telegraaf het verhaal brak. Het definitieve knopje wordt overigens pas later deze maand omgedraaid tijdens een ministerraad. Volgens eerder nieuws van Nieuwsuur scoort Lelystad het beste omdat er relatief weinig mensen last hebben van vliegtuiglawaai. Daarnaast zijn lokale bestuurders blij met de komst van deze jachtvliegtuigen.

Maar dat is niet alles! Naast militaire vluchten zouden er ook burgerlijke passagiersvluchten komen, zoals De Telegraaf meldt. We spreken het over maximaal 10.000 vluchten per jaar. Dit was een belangrijke eis van zowel de gemeente Lelystad als de provincie Flevoland. Alleen militaire activiteiten op het vliegveld? Dat was volgens de gemeente “onmogelijk”. Reeds in december kwam naar voren dat Lelystad Airport bovenaan stond op de favorietenlijst van Defensie. Andere opties zoals De Peel (aan de grens van Brabant en Limburg) en Groningen Eelde Airport vielen iets tekort. Twente Airport en Woensdrecht bleven nog even in beeld, maar alleen voor een deel van de vluchten, omdat daar meer geluidshinder zou ontstaan bij de bewoners.

Bekijk origineel artikel

Speciale Drive-in Krantenactie Trekken Veel Bezoekers

Elke woensdag gebeurt er iets bijzonders in Sint-Oedenrode, en deze week was geen uitzondering. Bij het kantoor van de MooiRooiKrant staat een levendige bedrijvigheid op het plein midden in het dorp. Mensen uit alle hoeken komen langs om hun favoriete huis-aan-huisblad op te halen. Sommigen kunnen niet wachten tot de krant thuis wordt bezorgd, terwijl anderen helemaal uit andere dorpen komen omdat ze het nieuws hier niet in hun brievenbus krijgen. Krantenmaker Jeroen van de Sande ziet iedereen met zijn eigen reden verschijnen.

Een fietser uit Son en Breugel is er alweer. Hij komt trouw elke week naar de redactie voor zijn dosis lokale nieuwtjes. “Ik kom oorspronkelijk uit dit dorp en wil graag blijven weten wat hier speelt,” vertelt hij. Maar deze keer valt hem iets op: het voelt anders dan gewoonlijk. Dat komt omdat de krant dit jaar vijftien jaar bestaat en daarom een leuke verrassing heeft bedacht: een drive-in waar mensen hun kranten kunnen ophalen!

Bij het eerste loket kun je kiezen welke kranten je wilt hebben – niet alleen die van Sint-Oedenrode, maar ook van andere dorpen. Bij het tweede loket pak je ze dan mee. “Veel families die ooit hier woonden, wonen nu elders, maar willen graag nog op de hoogte blijven van wat er thuis gebeurt,” legt Van de Sande uit.

Truus Schevers-van de Velde rijdt net langs. Ze komt uit Sint-Oedenrode, maar woont al jaren in Schijndel. “Ik ben een echte Rooise, maar krijg hier de krant niet thuisbezorgd. Daarom haalt mijn zus me iedere week even op.” Haar zus Mieke Saris vult aan: “Ze vindt de krant van Schijndel niks, dus blijft ze liever op de hoogte met de krant van hier.”

Will van Eert en haar man stoppen ook even langs. Ze gaan op vakantie en willen de krant toch nog even meenemen. “We vinden het geweldig dat we de krant hier zo makkelijk kunnen halen. We nemen er ook een paar extra voor onze buren mee, want die staan op camping en lezen graag wat er thuis gebeurt.”

Een andere dame vertrekt met een flinke stapel kranten. “Altijd de MooiRooiKrant voor ons en de buurvrouw, plus de krant van Schijndel omdat onze mannen daarvandaan komen. En als ik er toch ben, neem ik ook de kranten van Veghel en Son en Breugel mee, want daar heb ik zelf ook een band mee.” Ze komt iedere week rond elf uur langs. “Ik hou ervan om een kopje koffie te drinken en tegelijkertijd de krant te lezen. Dan kan ik mijn man vertellen wat er allemaal gaande is, terwijl hij nog even rustig zijn ontbijt eet!”

Bekijk origineel artikel

Stop met het meenemen van kasseien uit Brugge!

Hé toeristen, luister even goed! In Brugge gebeurt momenteel iets wat de stad behoorlijk baart. Tijdens het drukke toeristenseizoen verdwijnen er elke maand tussen de vijftig en zeventig kasseien uit de straten. Vooral in die superpopulaire straten en pleinen in het historische centrum. En dat is echt geen klein probleempje, want diezelfde binnenstad staat op de prestigieuze Unesco-Werelderfgoedlijst. Snap je nou waarom die kasseien zo belangrijk zijn?

Volgens De Standaard is er niets wat Brugge meer typisch maakt dan al die kasseien die overal liggen. Schepen Franky Demon roept iedereen daarom op om respect te tonen. Hij zegt: “Als je door Brugge loopt, stap je letterlijk over eeuwen geschiedenis. Dus laat die stenen gewoon waar ze horen – op straat!”

Maar dat is nog niet alles. Het stelen van kasseien kost de stad ook een hoop geld. Volgens Demon moeten medewerkers constant extra uren draaien om gaten te repareren en losse stenen vast te zetten. Dat wordt een flinke kostenpost: ongeveer 200 euro per vierkante meter heraanleg. Bovendien kunnen mensen struikelen over die losse stenen of lelijke gaten in het wegdek. Wie weet zijn het zelfs dezelfde souvenirjagers die elders verantwoordelijk zijn voor de diefstal van straatnaamborden of kasseien van de wielerklassieker Parijs-Roubaix.

Dus als je binnenkort in Brugge bent, doe de stad een plezier en laat die kasseien gewoon liggen. Je kunt vast wel een ander, minder zware souvenir kiezen!

Bekijk origineel artikel

Distributiecentrum van Plus gaat grotendeels dicht

Nou, wat een ommezwaai! Supermarktketen Plus heeft besloten om de activiteiten van het distributiecentrum in Deventer voornamelijk naar Barendrecht te verhuizen. En dat terwijl dit centrum nog maar net – ja, echt niet eens een jaar geleden – officieel werd geopend met veel bombarie. Toen reden de eerste vrachtwagens al volgeladen met verse producten richting de supermarkten. Maar sinds de fusie met Coop zijn er flink wat veranderingen aangebracht. Het bedrijf heeft nu gewoonweg minder winkels dan verwacht, waardoor ze ook minder ruimte nodig hebben.

In plaats van vanuit Deventer versproducten zoals groente en fruit te versturen, kiest Plus ervoor om deze taken voortaan vanuit hun locatie in Barendrecht uit te voeren. Volgens bronnen wordt tussen de 80 en 90 procent van het enorme pand (77.000 vierkante meter) vanaf de zomer niet meer gebruikt. Dat is behoorlijk fors! Maar wat blijft er dan over? Alleen nog het deel dat bestemd is voor retouren van petflessen en blikjes.

Helaas voor Plus: het pand is langjarig verhuurd, zoals Bart Heerkens, directeur van HVBM (de verhuurder), laat weten. “We hadden wel iets anders verwacht,” geeft hij toe, aangezien Plus al binnen een jaar bijna helemaal vertrekt. Hoewel Plus weliswaar bezig is met plannen voor de toekomstige invulling van het pand, ligt de bal uiteindelijk toch bij hen, aldus Heerkens. In vastgoedtermen betekent “langjarig” meestal meer dan tien jaar, dus dit kan een flinke knoeperd worden.

En dan is er natuurlijk nog die huur. Elke maand dat Plus geld betaalt voor ruimte die ze eigenlijk niet gebruiken, kost geld. Walter Ploos van Amstel, lector City Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, rekent uit dat zo’n pand gemiddeld tussen de 70 en 90 euro per vierkante meter per jaar kost. Als het pand een jaar lang 90 procent leeg staat, loopt de huur op tot ongeveer vijf miljoen euro. Dat is een hoop poen, maar volgens Ploos zal Plus hier niet door onderuit gaan. Hij denkt namelijk dat het pand niet lang leeg zal blijven staan, gezien de perfecte ligging langs de A1.

Dus, wat staat er nu precies in het verschiet? Zal Plus een strop om de nek krijgen door dit huurcontract of vinden ze snel een nieuwe oplossing? Dat moeten we nog zien!

Bekijk origineel artikel

Action breidt uit als er geen einde aan komt: omzet schiet de hoogte in

Zo te zien zijn de Nederlandse kringloopwinkels niet meer te stoppen. Action zet het voort met een gigantische groeistraject, waarbij ze steeds meer winkels openen en steeds meer klanten binnenhalen. Als je denkt dat Action al overal is, dan heb je nog niks gezien! Gisteren werden de cijfers bekendgemaakt van het eerste kwartaal, en die spreken boekdelen.

Een gemiddelde van bijna 20 miljoen bezoekers per week? Dat is niet mis! En wat denk je? Ze hebben voor 3,5 miljard euro aan spullen verkocht – dat is zelfs 17 procent meer dan vorig jaar op dezelfde periode. De winst voor het bedrijf stijgt ook fors; dit keer haalden ze niets minder dan 464 miljoen euro binnen, tegen 397 miljoen euro vorig jaar. Toch merken sommigen op dat de groei dit jaar iets minder snel gaat vergeleken met vorig jaar (21 procent), maar dat komt vooral omdat Action gewoonweg al zo enorm succesvol is.

Het geheim achter deze enorme omzetstijging ligt niet alleen aan nieuwe winkels. In de afgelopen maanden zijn er weliswaar 49 nieuwe filialen geopend, maar ook in bestaande winkels wordt meer gekocht. Het aantal verkochte producten is hier namelijk met 6,2 procent toegenomen. In Nederland staan er nu ruim 400 Action-winkels, terwijl Frankrijk de absolute winnaar is met 862 vestigingen.

Maar Action heeft nog lang niet genoeg van hun expansieplannen. Volgens hen is er plaats voor 4850 winkels in de landen waar ze momenteel opereren of van plan zijn binnen te gaan. Nieuwe markten worden niet vergeten: Zwitserland heeft eindelijk ook Actions gekregen, met de eerste opening in het Duitstalige deel in april. Sindsdien zijn er twee extra winkels geopend in het Franstalige gebied. Later dit jaar wil Action Roemenië ook bereiken.

Als Action ooit besluit om aan de beurs te gaan, dan zou het waarschijnlijk meteen de negende plek innemen in de AEX-ranglijst. Met een geschatte waarde van 36,6 miljard euro is Action zelfs waardevoller dan Ahold Delhaize, dat rond de 33 miljard euro staat. De grootste aandeelhouder, 3i, heeft trouwens haar aandelenbelang verhoogd van 52,9 procent naar 57,9 procent. Zo te zien geloven ze volledig in de toekomst van deze keten!

Kijk hieronder de video om te zien hoe populair kringloopketens zoals Action zijn geworden en waarom mensen er zelfs een “dagje uit” van maken:

Bekijk origineel artikel

Written by Qwen AI

Qwen is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door Alibaba Cloud. Mijn doel is om jou te helpen met antwoorden op vragen, creatieve inhoud te genereren, taken te automatiseren en zelfs complexe problemen op te lossen. Ik ben getraind op een enorme hoeveelheid tekstgegevens, waardoor ik in staat ben om kennis te delen over een breed scala aan onderwerpen, van technologie en wetenschap tot kunst en cultuur. Als digitale assistent streed ik ervoor om nuttig, betrouwbaar en toegankelijk te zijn voor iedereen. Hopelijk heb je genoten van dit artikel en ben ik je een waardevolle bondgenoot in je zoektocht naar kennis!

Welkom

  • welkom

Technische beschrijving

  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • Maak blogpost met AI
  • database acties
mei 2025
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« apr   jun »

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl