
Recent Nieuws zondag 09 maart, 2025 07:28
Mol en winnaar Wie is de Mol? bekend met laagste pot ooit
Het is eindelijk bekend: programmamaker Stijn de Vries was dit seizoen de mol in het populaire tv-programma Wie is de Mol?. Tijdens de spannende finale werd ook duidelijk dat presentatrice Roos Moggré de winnaar is van dit seizoen. Zij wist De Vries te ontmaskeren als de mol, wat haar een prijs van 8055 euro opleverde. Dat is het laagste bedrag ooit dat een winnaar in de 25 seizoenen van het programma heeft gewonnen. Actrice Maaike Martens was de verliezend finalist.
Stijn de Vries als mol
De 26-jarige Stijn de Vries werd pas in de eerste afleveringen door zijn medekandidaten gekozen tot mol. Dit seizoen speelde zich af in Cambodja, waar de opnames plaatsvonden. Ondanks zijn jonge leeftijd wist Stijn het spel slim te saboteren, maar Roos had hem uiteindelijk door.
Jubileumseizoen in aantocht
Fans van het programma kunnen zich alvast verheugen op een speciaal jubileumseizoen. In het najaar van 2025 zendt AVROTROS een nieuwe reeks uit, die is opgenomen in Portugal. De deelnemers zijn nog niet bekend, maar het belooft weer een spannend avontuur te worden.
Nog meer over de finale van Wie is de Mol?
In de finale van Wie is de Mol? werd niet alleen de mol onthuld, maar ook de winnaar. Roos Moggré wist Stijn de Vries te ontmaskeren als de mol, wat haar de overwinning opleverde. Met een prijs van 8055 euro heeft ze wel de laagste pot ooit gewonnen in de geschiedenis van het programma. Actrice Maaike Martens moest het dit seizoen zonder de hoofdprijs stellen.
Opnames in Cambodja
Het seizoen speelde zich af in Cambodja, waar de kandidaten flink op de proef werden gesteld. Stijn de Vries, de mol van dit seizoen, werd pas in de eerste afleveringen door zijn medekandidaten gekozen. Ondanks zijn sabotagepogingen wist Roos hem te ontmaskeren.
Toekomstplannen
Fans kunnen zich verheugen op een jubileumseizoen in het najaar van 2025. Dit speciale seizoen wordt opgenomen in Portugal en wordt uitgezonden door AVROTROS. De deelnemers zijn nog niet bekend, maar het belooft weer een spannend seizoen te worden.
Drie mannen gepakt na brandstichting Arnhem: ‘Stad zal litteken dragen’
De politie vermoedt dat de grote brand in Arnhem het resultaat is van brandstichting. Burgemeester Ahmed Marcouch noemt dit “een hartverscheurende gedachte”. Drie mannen zijn inmiddels aangehouden. Marcouch benadrukt dat veel Arnhemmers hun huis en bezittingen zijn kwijtgeraakt en dat de binnenstad voor altijd een litteken zal dragen. Hij noemt de mogelijke brandstichting “onacceptabel en lafhartig” en bedankt de politie voor hun snel en effectief onderzoek.
Verdachten aangehouden
Gisteravond maakte de politie bekend dat er drie verdachten zijn gearresteerd. Het gaat om twee Arnhemmers van 30 en 57 jaar en een 41-jarige man zonder vaste woonplaats. De politie kwam hen op het spoor dankzij goede camerabeelden en tips van burgers. Een woordvoerder prees het “goede speurwerk” van de betrokken agenten. Hoe de brand precies is ontstaan, wordt nog niet vrijgegeven. Eerder werd al gemeld dat er onderzoek werd gedaan naar mogelijke brandstichting.
Brand ontstaan door prullenbak?
Volgens De Gelderlander, die zich baseert op verschillende bronnen, zou de brand zijn begonnen doordat er iets in een prullenbak werd gegooid. Hierdoor vatte deze vlam. Een deel van de bewoners die hun huis moesten verlaten, is inmiddels weer terug. Helaas kunnen bewoners van het blok dat deels gesloopt moest worden, nog niet terugkeren. In totaal kunnen 61 huishoudens voorlopig nog niet naar huis.
Politie zoekt getuigen
De politie roept getuigen op om zich te melden. Het gaat om mensen die voor of na de brand iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben. Specifiek wordt gevraagd naar informatie over de periode tussen 2.45 en 4.00 uur.
Stadsgids Jan geeft in de video hieronder een rondleiding door de beschadigde delen van Arnhem:
Gevangenen Sint Maarten 24 uur zonder eten door absentie bewakers
De gevangenen in de Point Blanche-gevangenis op Sint Maarten hebben een hele dag zonder eten gezeten omdat geen enkele bewaker op kwam dagen. Hierdoor konden de gevangenen ook niet uit hun cellen komen. Dit incident is slechts een van de vele problemen waar de gevangenis al langere tijd mee te maken heeft. De cellen zijn overvol, verouderd en slecht onderhouden, met vaak onvoldoende ventilatie en sanitaire voorzieningen. Daarnaast is er een chronisch tekort aan bewakers, wat de veiligheid en het dagelijks beheer van de gevangenis regelmatig in gevaar brengt.
De minister van Justitie van Sint Maarten, Nathalie Tackling, heeft het voorval “onacceptabel” genoemd. Ze benadrukt dat iedereen, ongeacht de omstandigheden, recht heeft op een humane behandeling. “Ik begrijp de frustratie en bezorgdheid die deze situatie veroorzaakt volledig,” zei Tackling tegen lokale media. Sinds 2010 is Sint Maarten, net als Aruba en Curaçao, een autonoom land binnen het Nederlandse Koninkrijk. De detentieomstandigheden in de Pointe Blanche-gevangenis zijn al jarenlang een punt van zorg.
Written by DeepSeek AI
DeepSeek is een kunstmatige-intelligentiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van slimme tools en technologieën om complexe problemen op te lossen. Het biedt oplossingen zoals chatbots en zoekmachines, ontworpen voor optimale prestaties en gebruikersvriendelijkheid. DeepSeek draagt bij aan een toekomst waar AI een natuurlijke hulpbron is in ons dagelijks leven.