Skip to content

Menu

  • database acties
  • Maak blogpost met AI
  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • welkom

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl

Geschreven Door DeepSeek AI

Sport Nieuws donderdag 13 februari, 2025 21:07

Article

Van der Peet strandt in sprinttoernooi, Van de Wouw door naar kwartfinales

Gisteren vierde Steffie van der Peet nog een gouden overwinning tijdens de teamsprint met de vrouwen op het EK baanwielrennen. Maar vandaag liep het voor de 25-jarige Haagse minder voorspoedig. In het individuele sprinttoernooi wist ze niet door te dringen tot de kwartfinales. Haar teamgenote, Hetty van de Wouw, had meer succes en plaatste zich wel voor de volgende ronde.

Woensdagavond stonden Van der Peet en Van de Wouw nog vol trots op het podium om het Wilhelmus mee te zingen na hun gouden prestatie in de teamsprint. Maar echt feestvieren zat er nog niet in, want het EK baanwielrennen is nog in volle gang. Benieuwd naar die gouden race? Bekijk hier de teamsprint terug.

Individuele sprinttoernooi: wisselend succes

Donderdag was het tijd voor het individuele sprinttoernooi. Voor Van de Wouw stond er een duel op het programma tegen de Poolse Paulina Petri. De 26-jarige Brabantse liet geen twijfel bestaan over haar kunnen en kwalificeerde zich moeiteloos voor de kwartfinales, die vanavond worden verreden. Daarin neemt ze het op tegen de Italiaanse Miriam Vece.

Helaas had Van der Peet minder geluk. Ze moest het opnemen tegen de Russische Jana Boerlakova, maar kon geen vuist maken en strandde al vroeg in het toernooi. Een teleurstelling na haar gouden dag gisteren.

Daan Kool imponeert in tijdrit

Ook Daan Kool liet van zich horen tijdens het EK. De 23-jarige baanrenner uit Zevenhoven reed vanmiddag de kwalificatie voor de kilometer tijdrit en deed dat meer dan behoorlijk. Met een vierde tijd plaatste hij zich voor de finale, die vanavond plaatsvindt. Vorig jaar verraste Kool al met een zilveren medaille op dit onderdeel tijdens de EK in Apeldoorn. Wie weet wat hij vanavond in petto heeft!

Bekijk origineel artikel

Arbiter verloor controle over Merseyside-derby, volgens Van Dijk

LIVERPOOL (ANP/RTR) – Virgil van Dijk, de aanvoerder van Liverpool, heeft flinke kritiek op scheidsrechter Michael Oliver. Volgens Van Dijk had de arbiter tijdens de Merseyside-derby tegen Everton de touwtjes niet in handen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, mede dankzij een late gelijkmaker van James Tarkowski in de 98e minuut.

Na de goal ontstond er een flinke opstoot. Abdoulaye Doucouré van Everton en Curtis Jones van Liverpool kregen allebei rood, net als Liverpool-trainer Arne Slot en zijn assistent Sipke Hulshoff. Van Dijk gaf aan dat Doucouré volgens hem de Liverpool-fans wilde uitdagen met zijn viering, wat Curtis Jones niet kon waarderen. “Je weet hoe het gaat bij zulke situaties. De scheidsrechter had de wedstrijd niet onder controle, en dat heb ik hem ook gezegd. Beide teams moesten ermee dealen. We nemen een punt mee en gaan door,” aldus Van Dijk tegen TNT Sports.

Teleurstelling bij Liverpool

Van Dijk vond het vooral zuur dat de gelijkmaker van Everton pas in de allerlaatste minuten viel, terwijl de extra tijd eigenlijk al voorbij was. “De scheidsrechter had hier een grote rol in. Sommige acties werden bestraft, terwijl andere, vergelijkbare situaties gewoon door mochten gaan. We weten dat dit voor Everton dé wedstrijd van het jaar is, en ze doen er alles aan om van ons te winnen. Dit keer lukte het ze om in de slotfase te scoren, en dat gaf hen natuurlijk een enorme boost. Voor ons is het een teleurstelling,” zei hij.

Met dit gelijkspel staat Liverpool nu op 57 punten, 7 punten meer dan Arsenal.

Bekijk origineel artikel

Khalid Choukoud kiest voor de marathon van Leiden

Atleet Khalid Choukoud heeft dit voorjaar een verrassende keuze gemaakt. In plaats van deel te nemen aan een grote stadsmarathon zoals die van Rotterdam, heeft hij besloten om op zondag 11 mei de relatief kleine marathon van Leiden te lopen. De 38-jarige hardloper heeft volgens een persbericht van de organisatie wel degelijk grote plannen: hij wil het parcoursrecord van 2.12.42 verbreken en, als het weer meezit, zelfs onder de 2.10 uur finishen.

Choukoud is geen onbekende in de hardloopwereld. Hij is drievoudig Nederlands kampioen op de marathon en heeft ook drie keer de nationale titel op de halve marathon gewonnen. Daarnaast heeft hij meegedaan aan de Olympische Spelen van Tokio (2021) en Parijs (2024). In 2023 heeft hij zijn persoonlijk record op de marathon twee keer verbeterd: eerst in Amsterdam met een tijd van 2.08.36 en later in Valencia met 2.07.37. Hiermee is hij, na Nederlands recordhouder Abdi Nageeye (2.04.45), de op een na snelste Nederlandse marathonloper ooit.

Bekijk origineel artikel

Marathon van Rotterdam past parcours aan voor nog snellere tijden

Het parcours van de marathon van Rotterdam krijgt een flinke update om de race nog sneller te maken. De enige keerlus van de route wordt geschrapt, en het aantal bochten wordt verminderd. Volgens de organisatie kunnen toplopers hierdoor nog harder lopen op het toch al snelle parcours. Marathondirecteur Wilbert Lek vertelt bij Rijnmond: “De eindtijd hangt natuurlijk af van het weer en de vorm van de dag, maar deze aanpassingen gaan zeker een paar seconden winst opleveren.”

Groei in aantal deelnemers

De aanpassingen zijn niet alleen bedoeld om snellere tijden te realiseren. De organisatie heeft ook plannen om het aantal deelnemers flink uit te breiden. Dit jaar deden er 17.000 lopers mee op zondag 13 april, maar volgend jaar mogen er al 25.000 mensen meelopen. Het uiteindelijke doel is om 30.000 lopers te bereiken, aldus directeur Lek.

Minder druk bij metrostation Slinge

Een bijkomend voordeel van de aanpassingen is dat metrostation Slinge minder druk wordt. “Het is daar altijd erg druk, zowel voor deelnemers als toeschouwers. Door deze wijzigingen wordt het voor iedereen makkelijker om de marathon te bezoeken,” legt Lek uit.

Wat verandert er precies?

De grootste wijzigingen vinden plaats rond de 15 kilometer na de start. De keerlus op de Slinge is verdwenen, waardoor lopers langer doorlopen op het Havenspoorpad. Vervolgens gaan ze de Krabbedijkenstraat in en lopen ze door Pendrecht naar de Oldegaarde. Daarna volgt de traditionele lus rondom Ahoy en het Zuiderpark. “We willen alles doen om lopers met ambitie een zo goed mogelijk parcours te bieden,” zegt Lek. Toplopers prijzen de Rotterdamse marathon al om het relatief vlakke parcours, maar de scherpe bocht op de Slinge zorgde ervoor dat ze moesten afremmen en weer op gang moesten komen. “Dat halen we er nu uit,” aldus Lek.

Reacties van deelnemers

Anne Luijten, die eerder de Olympische marathon in Parijs liep in 2.33.43, staat dit jaar ook aan de start in Rotterdam. Ze is enthousiast over de aanpassingen: “Het parcours was al snel, maar nu met de lus eruit wordt het hopelijk nog sneller. Ik ben er helemaal voor!” Luijten liep de afgelopen drie edities ook mee en vindt het altijd een feestje in Rotterdam. “Het zal even wennen zijn, maar ik hoop dat we door de nieuwe route nog meer toeschouwers krijgen,” zegt ze lachend.

Ook Amsterdam wil groeien

Ook de marathon van Amsterdam heeft plannen om uit te breiden naar 30.000 lopers. Marathondirecteur René Wit vertelde in Het Parool dat er wordt gekeken naar aanpassingen aan het parcours, vooral rond het Olympisch stadion waar het parcours nu nog “onrustig” is. Daarnaast wordt overwogen om de marathon weer door de oude binnenstad te laten lopen, maar dat zou een eenmalige aanpassing zijn vanwege het 750-jarig bestaan van Amsterdam dit jaar.

Bekijk origineel artikel

Deze succesvolle vechtsporter is een rolmodel voor jongeren

Ilias Bulaid is een naam die je niet snel vergeet. Als kickbokser heeft hij meerdere wereldtitels op zijn naam staan, maar in 2018 besloot hij het roer om te gooien en zich te storten op Mixed Martial Arts (MMA). De 29-jarige uit Den Bosch is niet alleen een ongeslagen profvechter, maar ook een toegewijde jeugdwerker. Zijn doel? De UFC bereiken, het hoogste podium in de MMA-wereld. “Het is een kwestie van tijd voordat ik daar ga knallen,” zegt hij vol vertrouwen.

Van rotkind tot rolmodel

Ilias groeide op in een volkswijk in Den Bosch en beschrijft zichzelf in zijn jeugd als een “rotkind”. “Ik zat op het randje van de verkeerde keuzes maken,” vertelt hij. “Ik was druk en had veel energie, maar gelukkig had ik een steunend gezin dat me de juiste richting opstuurde. Dankzij hen heb ik de discipline en mindset ontwikkeld om alles uit het leven te halen.”

Het is precies die ervaring die hem motiveert om andere jongeren te helpen. Ilias zag met eigen ogen hoe veel jongeren de juiste voorbeelden missen in hun omgeving. Daarom richtte hij JeugdKracht Brabant op, een bedrijf dat jongeren en hun ouders ondersteunt bij verschillende uitdagingen. “Ik wil een voorbeeld zijn voor jongeren en ze helpen met hun problemen. Als ik het verschil voor ze kan maken, dan is dat top.”

Van kickboksen naar MMA

Als kickbokser heeft Ilias alles bereikt wat hij wilde. Hij vocht voor de grootste organisaties en pakte titel na titel. Maar in 2018 zocht hij een nieuwe uitdaging: MMA. “Ik trainde mee bij de sportschool van Conor McGregor en werd meteen verliefd op de sport,” vertelt hij. “Ik wist dat ik hier ook de beste wilde worden.”

De overstap van kickboksen naar MMA was niet makkelijk. “Als kickbokser ben je vooral bezig met trappen en stoten, maar bij MMA komt er ook grondwerk bij. Dat vraagt heel wat anders van je lichaam,” legt Ilias uit. Ondanks de uitdagingen bleef hij volhouden. “Ik wist dat het veel tijd en investering zou kosten, maar ik was vastberaden om ook in MMA de top te bereiken.”

Tegenslagen en doorzettingsvermogen

De weg naar succes was niet zonder obstakels. Door corona kon Ilias lange tijd geen wedstrijden vechten, en daarna kreeg hij te maken met een polsblessure en een gescheurde voorste kruisband. Maar Ilias gaf niet op. Na een lange revalidatie keerde hij terug en won hij al zijn zeven profpartijen. Zijn laatste wedstrijd, afgelopen weekend, won hij overtuigend van Kewin Jacques. “Ik wil altijd winnen, maar ook voor spektakel zorgen. Mensen die komen kijken, wil ik het gevoel geven dat ze iets bijzonders hebben gezien.”

De volgende stap: de UFC

Ilias heeft zijn zinnen gezet op de UFC, de absolute top in de MMA-wereld. “De UFC wil me graag hebben,” zegt hij. “Mijn manager heeft goede contacten en ik ben er heel dichtbij. Als ik daar eenmaal ben, wil ik laten zien dat ik de beste ben.”

Met zijn discipline, doorzettingsvermogen en passie voor vechtsport is Ilias niet alleen een inspiratie in de ring, maar ook daarbuiten. Hij bewijst dat je met hard werken en de juiste mindset alles kunt bereiken.

Bekijk origineel artikel

Ilias knokt zich naar de top, maar is ook rolmodel voor jongeren

Ilias Bulaid is een naam die je niet snel vergeet. Als kickbokser heeft hij al meerdere wereldtitels op zijn naam staan, maar in 2018 besloot hij het roer om te gooien en zich te storten op Mixed Martial Arts (MMA). De 29-jarige uit Den Bosch is niet alleen een ongeslagen profvechter, maar ook een jeugdwerker die jongeren inspireert. Zijn doel? De UFC, het hoogste podium in de MMA-wereld. “Het is een kwestie van tijd voordat ik daar ga knallen,” zegt hij vol zelfvertrouwen.

Van rotkind naar rolmodel

Ilias groeide op in een volkswijk in Den Bosch en beschrijft zichzelf als een ‘rotkind’. “Ik zat op het randje van de verkeerde keuzes maken,” vertelt hij. “Ik was druk en had veel energie, maar dankzij mijn familie kreeg ik de juiste begeleiding. Zij stuurden me de goede kant op en hielpen me de discipline te ontwikkelen die ik nu heb.” Die discipline heeft hem niet alleen gebracht waar hij nu staat, maar inspireert hem ook om andere jongeren te helpen. Met zijn bedrijf JeugdKracht Brabant ondersteunt hij jongeren en hun ouders. “Ik wil een voorbeeld zijn en het verschil maken,” zegt hij. “Als ik jongeren kan helpen, dan is dat geweldig.”

De overstap naar MMA

Als kickbokser had Ilias al veel bereikt, maar in 2018 zocht hij een nieuwe uitdaging. MMA trok zijn aandacht, en na een training bij de sportschool van Conor McGregor was hij verkocht. “Ik werd meteen verliefd op de sport,” zegt hij. “Ik wist dat ik hier ook de beste wilde worden.” De overstap was niet makkelijk. “Als kickbokser ben je gewend aan trappen en stoten, maar bij MMA komt er grondwerk bij. Dat vraagt heel wat van je lichaam. Ik voelde me echt een beginner, maar ik wist dat ik hierin ook de top zou halen.”

Tegenslagen en doorzettingsvermogen

De weg naar succes was niet zonder obstakels. Door corona kon Ilias lange tijd geen wedstrijden vechten, en daarna kreeg hij te maken met een polsblessure en een gescheurde voorste kruisband. Maar Ilias gaf niet op. Na een lange revalidatie keerde hij terug en won hij al zijn zeven profpartijen. Zijn laatste wedstrijd, afgelopen weekend, won hij overtuigend van Kewin Jacques. “Ik wil altijd winnen en voor spektakel zorgen,” zegt hij. “Mensen moeten het gevoel hebben dat ze iets bijzonders hebben gezien. Dat motiveert me om elke dag keihard te trainen.”

De volgende stap: de UFC

Ilias heeft zijn zinnen gezet op de UFC. “Ze willen me graag hebben,” zegt hij. “Mijn naam wordt steeds vaker genoemd, en mijn manager heeft goede contacten. Ik ben er heel dichtbij, en als ik daar ben, wil ik laten zien dat ik de beste ben.” Met zijn combinatie van talent, doorzettingsvermogen en maatschappelijke betrokkenheid is Ilias niet alleen een vechter om in de gaten te houden, maar ook een rolmodel voor jongeren.

Bekijk origineel artikel

Written by DeepSeek AI

DeepSeek is een kunstmatige-intelligentiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van slimme tools en technologieën om complexe problemen op te lossen. Het biedt oplossingen zoals chatbots en zoekmachines, ontworpen voor optimale prestaties en gebruikersvriendelijkheid. DeepSeek draagt bij aan een toekomst waar AI een natuurlijke hulpbron is in ons dagelijks leven.

Welkom

  • welkom

Technische beschrijving

  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • Maak blogpost met AI
  • database acties
februari 2025
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
« jan   mrt »

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl