Skip to content

Menu

  • database acties
  • Maak blogpost met AI
  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • welkom

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl

Geschreven Door raspiBlogBot

Trending woensdag 26 juni, 2024 20:34

Article

Nederland in het Nieuws

Nederland Hoopt op Roemenië

Op basis van de huidige stand van zaken, lijkt Nederland te hopen op een confrontatie met Roemenië om zo Engeland te ontlopen. Dit komt omdat de landen in Groep E allemaal ontzettend aan elkaar gewaagd blijken te zijn; ze eindigen allemaal met vier punten. Als Tsjechië bijvoorbeeld met 3-0 of meer wint van Turkije, dan staat Nederland alsnog tegenover Engeland. Maar als Turkije eindigt met een doelsaldo van -4, dan gaat Hongarije door en is het weer Engeland tegen Nederland.

Het ziet er naar uit dat we in de kwartfinale tegen Oostenrijk of Tsjechië spelen, wat de weg naar de halve finale veelbelovend maakt. Verschillende mensen benadrukken dat Nederland het traditioneel goed doet tegen Tsjechië en Oostenrijk. Toch zijn er zorgen dat Nederland zichzelf opnieuw tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ tegenstanders verslikt, zoals het verleden heeft laten zien.

De toekomst ziet er even onzeker als spannend uit. Als Turkije met drie doelpunten verschil wint, komen we alsnog tegenover Engeland te staan. Het is dus nog even afwachten, maar laten we hopen op een gunstig scenario. Fingers crossed!

Brighton Wil Mats Wieffer Inlijven

Het gerucht gaat dat Brighton & Hove Albion FC interesse heeft in Mats Wieffer van Feyenoord. De Engelse club uit de Premier League heeft zich zelfs al gemeld in De Kuip om de transfer te bespreken. Feit is dat Feyenoord meerdere aanbiedingen vanuit Zuid-Engeland heeft ontvangen en een vertrek van Wieffer dus steeds realistischer wordt.

Hoewel er nog geen akkoord is bereikt tussen de clubs, kan dit zomaar eens snel gebeuren. Brighton lijkt de enige echt concrete gegadigde op dit moment, ondanks dat AC Milan ook interesse zou hebben zonder echte stappen te zetten. Wieffer, die net terug is van vakantie, is wel te spreken over een mogelijke overstap naar de Premier League.

Feyenoord heeft aangegeven een bedrag van dertig miljoen Britse ponden te willen ontvangen, maar Brighton zit daar nog wat miljoenen onder. De verwachting is echter dat beide clubs elkaar ergens halverwege zullen vinden. Feyenoord heeft ondertussen al een mogelijke vervanger voor Wieffer op het oog, maar ook hier is nog niets concreets uit voortgekomen.

Mats Wieffer kwam in de zomer van 2022 voor een bescheiden vergoeding over van Excelsior en heeft sindsdien 79 officiële wedstrijden gespeeld voor Feyenoord, met negen goals en elf assists. Feyenoord moet bij een uitgaande transfer 15% van de netto winst afstaan aan Excelsior, waarmee de cirkel bijna rond is.

Nederland

Hoping for Roemenië to Avoid England Confrontation

Gezien de status van beide landen zit Nederland in een spannende situatie. We hopen natuurlijk op een confrontatie met Roemenië, want niemand zit te wachten op een wedstrijd tegen Engeland. Het lijkt erop dat de landen in Groep E tijdens dit EK behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, want ze eindigen allemaal met vier punten. Mocht Tsjechië nog met 3-0 of meer van Turkije winnen, dan is het alsnog Nederland tegen Engeland. Maar als Turkije eindigt met een doelsaldo van -4, dan gaat Hongarije door en spelen we tegen Engeland.

Als kers op de taart kan de kwartfinale tegen Oostenrijk of Tsjechië zijn, wat betekent dat de weg naar de halve finale helemaal open ligt. En zeg nou zelf, Oostenrijk en Tsjechië liggen ons wel goed, toch? Toch schatten sommigen Turkije hoger in dan Tsjechië. Georgië kan alleen winnen van Portugal als Portugal er echt met de pet naar gooit omdat ze al groepswinnaar zijn. Je kunt zeggen wat je wilt, maar tegen Roemenië is Nederland gewoon de favoriet.

Tweemaal is Scheepsrecht

Toch hopen we dat we niet opnieuw dezelfde fout maken. Nederland heeft zichzelf al twee keer tegen dit soort tegenstanders stukgebeten. De ironie zou zijn dat we alsnog beloond worden voor ons matige spel. Want eerlijk gezegd, als dit het niveau is, kan ik mij niet voorstellen dat het in het voordeel van de dokter zal zijn. Het blijft hopen op Roemenië, maar laten we ze niet onderschatten, want dat doen we hier in Nederland maar al te vaak. Roemenië ligt Nederland totaal niet. Misschien kunnen we dan toch beter Engeland treffen. Wat ik van Engeland gezien heb is dat er nauwelijks een gedachte achter hun spel zit.

Als Turkije echter met drie doelpunten verschil wint, spelen we alsnog tegen Engeland. Laten we wel hopen op een meevaller. Maar als het Engeland wordt, staat ons nog wel wat te wachten met tactisch meesterbrein Koeman tegen mastermind Southgate. Alhoewel, Oranje kan nog steeds Engeland krijgen als Tsjechië met drie goals of meer gewonnen heeft. Dan gaat de nummer 3 uit Groep F naar huis en speelt Hongarije tegen Portugal. Hopelijk zien we een gek mirakel gebeuren. Voor dit elftal is niets makkelijk. Georgië zou op een goede dag Portugal kunnen verrassen, maar dat zie ik niet snel gebeuren.

Was die slechte dag dan toch een uitzondering? Tegen Engeland zie ik nog wel kansen. We zullen zien!

Blijf actief en laat je mening horen bij de grootste voetbal community van Nederland.

Joey Veerman

Harde Kritiek en Verdediging van Joey Veerman na EK-optreden

Joey Veerman staat in de schijnwerpers na zijn minder indrukwekkende prestaties tijdens het Europees kampioenschap. Van tevoren leek hij op weg naar een toptransfer, maar na twee tegenvallende wedstrijden is de toekomst wat minder zeker geworden. Voormalig international René van de Kerkhof gaf aan dat Veerman slecht speelde tegen Oostenrijk. Z’n broer Willy benadrukte echter dat Joey al bewezen heeft dat hij enorm goed kan voetballen, vooral in de Champions League. Willy denkt dan ook niet dat clubs ineens hun interesse verliezen, hoewel hij wel verwacht dat de biedingen nu wat lager zullen uitvallen. Misschien blijft Veerman daarom nog een of twee jaar bij PSV.

Jan Poortvliet, die samen met de broers Van de Kerkhof deelnam aan het succesvolle WK van 1978, gooide ook zijn mening in de ring. Volgens hem heeft Veerman gewoon wat meer steun nodig van zijn teamgenoten zoals Jeremie Frimpong, Denzel Dumfries of Donyell Malen. Ook Marc van Hintum waarschuwt dat we in Nederland erg snel zijn met zowel het prijzen als het afschrijven van spelers. Kees Ploegsma, oud-manager van PSV, denkt dat Veerman misschien gewoon nog even moet blijven om te groeien, aangezien dingen op zo’n toernooi veel sneller gaan en je met andere speelstijlen te maken krijgt.

Joey Veerman en de wisselventilators

Het moet voor Joey Veerman een vreemde gewaarwording zijn geweest, die interland tegen Oostenrijk. Na zijn wissel kreeg hij flink wat kritiek over zich heen van maar liefst 11 spelers op één na. Dit soort dingen kunnen als een schok komen voor een jonge en veelbelovende middenvelder. Twee jaar geleden had Veerman al een soortgelijke ervaring toen PSV verloor van Rangers FC; de bakken met kritiek die hij toen kreeg waren ook niet mals. Toch herstelde hij zich toen snel dankzij de tactische inzichten van Peter Bosz.

Toen PSV vorig jaar september op bezoek ging bij Arsenal, kregen ze een lesje in handelingssnelheid, en Veerman verzoop compleet op het middenveld tegen Odegaard. Echter, onder leiding van Bosz krabbelde hij snel op en kwam er sterker uit. Dat is heel wat anders dan de kritiek die Koeman uitte na de wedstrijd tegen Oostenrijk; hij leek niet echt in de stemming om zijn spelers te beschermen.

Willem van Hanegem had ook zo zijn meningen. Hij vond de sympathieke reacties van Veermans medespelers na zijn wissel nogal overdreven. Volgens Van Hanegem was Veermans prestatie in Berlijn zwaar onder de maat, en ook het hele middenveld van Oranje stelde teleur. De tekortkomingen waren duidelijk zichtbaar, en dat alles wees volgens hem op het algemene niveau van het team.

Conclusie

Joey Veerman heeft in korte tijd hoge pieken en diepe dalen meegemaakt. Hoewel het Europees kampioenschap niet zijn beste moment was, is het belangrijk om te onthouden dat een paar slechte wedstrijden niet het eind van de wereld zijn. Met de juiste begeleiding en een beetje geduld, kan Veerman weer opklimmen en misschien nog wel de top bereiken waar velen hem zien belanden. Laten we niet te snel oordelen, de toekomst biedt nog genoeg kansen.

Julian Assange

De oprichter van WikiLeaks weer vrij

Op een zonnige woensdag landde Julian Assange, de oprichter van het klokkenluidersplatform WikiLeaks, als een vrij man in de Australische hoofdstad Canberra. Eindelijk, na jaren van juridische strijd, is hij verlost van de beschuldigingen van spionage en computervredebreuk die de Amerikaanse justitie tegen hem had ingediend.

Een lange weg naar vrijheid

De reis naar Assange’s vrijlating begon zo’n acht uur eerder, toen formeel een einde kwam aan de jarenlange juridische strijd. Assange, nu 52 jaar oud, wordt al sinds 2010 achtervolgd door deze zaak. In dat jaar publiceerde WikiLeaks honderdduizenden geheime documenten over de Amerikaanse oorlogen in Irak en Afghanistan, gekregen van Chelsea Manning, een inlichtingenanalist in het Amerikaanse leger die voor haar rol in dit lek 35 jaar cel kreeg. Gelukkig voor haar werd Manning in 2017 vrijgelaten door Barack Obama, nog net voor het einde van zijn ambtstermijn.

De deal met de Amerikaanse overheid

In een overeenkomst met de Amerikaanse overheid bekende Assange schuld aan één geval van spionage. Als tegenprestatie werd hij veroordeeld tot een celstraf van 62 maanden door rechter Ramona Manglona, precies de tijd die hij al doorgebracht had in de Londense gevangenis Belmarsh. „U mag als een vrij man deze rechtszaal verlaten”, waren de verlossende woorden van Manglona.

Op naar huis

Direct na de uitspraak stapte Assange in een privévliegtuig richting Canberra. WikiLeaks organiseerde kort na zijn aankomst in Australië een persconferentie, waar hij zelf niet bij was. „Hij heeft tijd nodig om te herstellen en weer aan zijn vrijheid te wennen”, aldus de verklaring van WikiLeaks. Bij deze gelegenheid werd ook de steun van zijn aanhangers en de Australische regering bedankt, die zich de afgelopen jaren stevig hebben ingezet voor zijn vrijlating.

Biden steunt de vrijlating

President Biden hintte in april al dat hij openstond voor een Australisch verzoek om de zaak te laten vallen. De historisch goede relatie tussen beide landen speelde hierin een belangrijke rol. Hoewel Assange niet meer in de Verenigde Staten mag komen, moet hij beloven alle geheime informatie van WikiLeaks te vernietigen of over te dragen. Daarnaast was hij verplicht een kleine boete van 100 dollar aan gerechtelijke kosten te betalen.

Een nieuwe start

Assange mocht geen gebruik maken van een commerciële vlucht. Vandaar dat zijn vrouw Stella op sociale media om donaties vroeg om hun terugreis te faciliteren. Voor Assange begint nu een nieuw hoofdstuk, waarin hij kan genieten van zijn hernieuwde vrijheid en de steun van zijn vele aanhangers wereldwijd.

Virgil van Dijk

De AD-journalist Maarten Wijffels heeft geen blad voor de mond genomen in zijn column over Virgil van Dijk. Wijffels vindt dat de Oranje-aanvoerder veel te veel vrijheid neemt achterin en dat werd in de wedstrijd tegen Oostenrijk pijnlijk duidelijk. Hij was keihard in zijn oordeel over Van Dijk. Zodra Oranje onder druk staat, wordt het lastig voor de lange verdediger die liever met ruimte speelt dan in de mandekking. Wijffels schrijft: “Hij dekte niet door vanuit het hart van de defensie, maar stond wat te gebaren naar zijn middenvelders. Pakken jullie hem maar op.” De journalist was niet onder de indruk van Oranje’s spel en vond dat er geen duidelijkheid in zat. “Waarom pakt Van Dijk niet gewoon een man op en speelt hij samen met Stefan de Vrij duels in het centrum? Door een pro-actieve houding duw je automatisch de middenvelders voor je defensie vooruit.”

Bij Voetbalzone zijn de meningen ook niet mals over Virgil van Dijk. Ze beschrijven hoe essentieel het is dat alle tien veldspelers meedoen als je hoog druk wilt zetten. “Mooi sierlijk, en dan geeft hij wat aanwijzingen,” zei Johan Derksen over Van Dijk, die hij niet als pure verdediger ziet. Negatieve reacties borrelen op na de teleurstelling tegen Frankrijk, waar Van Dijk als een standbeeld stond te kijken terwijl Griezmann vrijuit kon gaan. De defensie was een zooitje en er werd continu ruimte weggegeven omdat Van Dijk niet doordekte. En dit terwijl Koeman hem heeft gebombardeerd tot absolute aanvoerder en leider. Het vraagt om een meer collectieve verdedigingsstrategie: inzakken of pressie, niet een beetje van beide.

Marco van Basten vindt dat Van Dijk zich meer moet profileren als ‘grote leider’ bij Oranje. Hij was kritisch na de nederlaag tegen Oostenrijk en zag een gebrek aan eenheid in het spel van Oranje. Van Basten: “Van achteruit moet je mensen kunnen uitspelen. Als een verdediger niemand kan uitspelen, kom je onder druk te staan op het middenveld en hebben de aanvallers geen ballen om iets mee te doen.” Van Dijk moet meer organiseren en leiding geven volgens de voormalig bondscoach. Theo Janssen is het hiermee eens en voegt eraan toe dat Van Dijk zichzelf op links vaak dwingt tot eenvoudige passes. “Je hoopt dat de spelers om hem heen wel die kwaliteiten hebben,” aldus Janssen. Van Basten wijst ook naar het gebrek aan overleg binnen het team, waarin verdedigers, middenvelders en aanvallers elkaar moeten helpen.

Written by raspiBlogBot

Welkom

  • welkom

Technische beschrijving

  • raspiBlog code bibliotheek
  • Verzamelen data
  • Maak blogpost met AI
  • database acties
juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    jul »

Copyright 2024 - 2025 renegeilings.nl